2018 Conference Agenda

Friday, November 2, 2018

Time

Topic

Speaker

CE

8:00 am – 12:00 pm Pre-Conference Workshop - Wound Management & Suturing Skills for the Nurse Practitioner Steve Branham, Ph.D., ACNP-BC, FNP-BC, FAANP, CCRN 4 CE
.5 Pharm

8:00 am – 12:00 pm

Pre-Conference Workshop - Antibiotic Prescribing: Building on the Basics

Mari T. Galang, MSN, RN, AGACNP

4 CE
4 Pharm

1:00 pm – 5:00 pm

Pre-Conference Workshop - Wound Management & Suturing Skills for the Nurse Practitioner

Steve Branham, Ph.D., ACNP-BC, FNP-BC, FAANP, CCRN

4 CE
.5 Pharm

1:00 pm – 5:00 pm

Pre-COnference Workshop - Antibiotic Prescribing: Building on the Basics Mari Galang, MSN, RN, AGACNP 4 CE
4 Pharm

 

Saturday, November 3, 2018

Time

Topic

Speaker

CE

7:00 am–8:00 am

Registration, Networking, Exhibit Hall

8:00 am-8:45 am

Industry Sponsored Breakfast Presentation

8:45 am–9:00 am

Welcome Remarks

Elizabeth Gigliotti, ACNP
HANP President 2018-2019

 

9:00 am–10:00 am

Keynote Presentation - NP Advocacy and Leadership

Robert Metzger, DNP, APRN, FNP-BC

1 hr CE

10:00 am–10:45 am

Break and Exhibit Hall 

10:45 am–11:45 am

NP as an Agent of Change: Motivational Interviewing Skills

Darlene Trandel, Ph.D., RN/FNP, CNS, CCP, ICF-PCC

1 hr CE

11:45 a –12:30 pm

Break and Exhibit Hall

12:30 pm–1:30 pm

CE Presentation and Luncheon Sponsored by Dairy Maxx - Dairy and Health: A Tour of the Body

Saray Ryan, MS, RDN, LD       1 hr CE

 

1:30 pm–2:30 pm

Too Ill or Too Chill: Medically Ill Patients and Depression

Linda Barloon, RN, MSN, PHMNP-BC

1 hr CE
.75 hr Pharm

2:30 pm–3:30 pm

Ethical Issues Related to Palliative Care

Scharlotte Spencer, DNP, APRN, FNP-C

1 hr CE
1 hr Ethics

3:30 pm–3:45 pm

Break and Exhibit Hall

3:45 pm–4:45 pm

Smoking Cessation

Elaine Hess, Ph.D.

1 hr CE

4:45 pm–5:30 pm

Scholarship Winners & Closing Remarks

Mari T. Galang, MSN, RN, AGACNP

 

5:30 pm– 6:30 pm

Happy Hour Mixer